Iepenloftspul in 2013


Wergeaster Iepenloftspul

In 2013 is het weer zover: een Wergeaster iepenloftspul.! Maar, om meteen het meest bijzondere te noemen: het is volgend jaar níet in Wergea. Maar daarover zo dadelijk meer!

Regie onder leiding van Theo Smedes

In juni 2013 staat er een iepenloftspul op het programma. In stuk dat op dit moment geschreven wordt door Theo Smedes* (jawel, de regisseur van Moulin Rouge!), is gebasseerd op een aantal films, boeken en tv-series, maar vooral op de film The Truman Show!

The Truman Show is een film uit 1998 met Jim Carrey in de hoofdrol. Niet als gekke-bekken-trekker, maar in een serieuze rol. Uit de projectbeschrijving komt de volgende samenvatting: ‘De hoofdrolspeler Truman leeft in een dorp dat dienst doet als decor voor een real life soap. De bewoners en alle andere personen die Truman in zijn leven tegenkomt zijn acteurs. Hij is echter de enige die niet op de hoogte is van het bestaan van de soap; hij leeft al zijn hele leven in het dorp, voor hem is het real life. Uiteindelijk ontdekt hij dat zijn leven volledig geregisseerd wordt. Hij probeert dan te ontsnappen uit de soap. Niet gemakkelijk, de commerciële belangen zijn groot!’

Real life soap

Real life op tv, dat zien we ook in puur commerciële programma zoals Big Brother, Oh, oh Cherso en Hollands Next Top Model. En nu is er dan het eerste commerciële real life iepenloftspul!

In Wergea!

No, ja, bíj Wergea.

Locatie Warstens

De real life soap speelt zich af in een klein dorpje. En bij Wergea hebben we een prachtig real life dorpje: Warstiens! En Warstiens wordt het decor van het Iepenloftspul 2013. Een real life iepenloftspul, het eerste in Friesland! Als dat geen commercieel succes wordt

Arjen Agema**

Kommisje Iepenloftspul Wergea***

* Voor al uw regie en schrijfwerk
** Voor al uw Havensbank kopij
*** Voor al uw iepenloftspullen
(prijzen op aanvraag)

[Bron: Havensbank juli 2012]

Share :
Related Posts

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: