Openluchtspel

De Suvering

Als basis van ‘De Suvering’ dient de Amerikaanse film “O Brother, Where Art Thou?” een comedy uit 2000 van de gebroeders Joel en Ethan Coen. De door Homerus vastgelegde omzwervingen van Odysseus worden nog eens overgedaan in Mississippi, USA anno 1937.

Ontsnapte gevangenen

Drie gevangenen ontsnappen uit de gevangenis en gaan op zoek naar de schat die een van de drie begraven heeft. Ze hebben maar een paar dagen de tijd om de schat te vinden, want de vallei waar het ligt zal, vanwege het afdammen van de rivier, vollopen met water.

Vreemde situaties en aparte personages

Op weg naar de schat komen de drie jongemannen, Everett Ulysses McGill, Pete Hogwallup en Delmar O’Donnel, in vreemde situaties terecht. Ook komen ze verschillende aparte figuren tegen, terwijl ze vluchten voor het gezag. En dan raakt Pete ook nog eens kwijt…

Op tijd voor het water?

Blijven de drie, ondanks religieuze obstakels, familieperikelen en politieke flauwekul, uit de handen van de politie en op het rechte pad? En zijn ze op tijd bij de schat? Of zijn ze nu eindelijk werkelijk gezuiverd?

 

Hieronder zijn verschillende albums en beelden van iepenloftspul De Suvering te vinden.

Deze lijst wordt zo z.s.m. aangevuld.

Video

De Suvering

Drukte op de waterzuivering

Al jaren is het stil op de oude waterzuivering fan de Frico. Maar dat is nu wel anders!

De commissie van Stichting Iepenloftspul Wergea liep jaren geleden al eens op de waterzuivering van de Frico rond… met allemaal geweldige ideeën voor een openluchtspel in de toekomst. In 2015 speelde dat weer op! De keuze voor een openluchtspel gebaseerd op de filmkomedie “O Brother Where Art Thou” was gemaakt en kon van zelfs geen betere speellocatie krijgen als deze unieke locatie.

De eigenaar van het terrein, dat hoort bij De Wolfederatie in Wergea, was enthousiast over de pannen en we kregen alle medewerking voor het gebruiken van deze geweldige locatie. Fantastisch natuurlijk, het kon los!

Remkes Algra (79) vertelt…

“De waterzuivering is gebouwd in 1968/1969 en hoorde bij de Frico fabriek in Wergea. Al het water dat gebruikt werd bij de productie van de zuivelproducten en het schoonspoelen van alle attributen en de werkvloer stroomde naar de waterzuivering. Per dag tussen de 400 en 600 kubieke meter. Vooral tussen drie en zes uur ’s middags was de stroom smerig water het grootst. Wanneer het door de zuivering was geweest, kwam het slib te drogen op de bezinkbakken. Daarna reed ik uit met de tank achter de tractor en sproeide het over het land van een paar boeren uit de buurt.
Ik heb van 1973 tot en met 1994 alleen de boel gerund, 21 jaar lang. Jammergenoeg werd besloten de fabriek, en daarmee de waterzuivering, in 1994 te sluiten. Het waren drukke, maar prachtige jaren. Sinds die tijd ligt de zuivering er vredig bij in een prachtig stukje natuur.”